Wie voor GroenGas kiest, doet dat bewust. In de eerste plaats omdat het beter is voor mens en milieu. Toch kan het argument ook puur economisch zijn. Op CNG rijden is voor menigeen namelijk het meest voordelige alternatief. Weet u, dat u voor 15 euro ruim 250 kilometer rijdt? Geen andere brandstof die dat evenaart.

Is rijden op GroenGas interessant voor u? Klik hier voor de online calculator.

Groengas is momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof, zeker als je kijkt naar de well-to-wheel uitstoot, gemeten van moment van opwekking van de brandstof totdat het de uitlaat weer verlaat. Met groengas rijdt u vrijwel CO2-neutraal, en is de uitstoot van fijnstof nihil, wat met name van belangrijk is voor de binnenstedelijke gebieden. Rijden op groengas past dan ook uitstekend in het duurzaamheidsbeleid van organisaties.

Zowel de rijksoverheid, lokale overheden als ondernemers hebben flink geïnvesteerd in de noodzakelijke tankinfrastructuur. Dit heeft geleid tot een landelijk dekkend netwerk van CNG-tankstations. Het aantal openbare tankstations waar aardgas en groen gas worden aangeboden, bedraagt medio 2015 ongeveer 140. Dat netwerk groeit naar 250 tankstations in 2020.

Dat GroenGas (CNG) als brandstof voor vervoer aan populariteit wint, is niet verwonderlijk. Het is veruit de schoonste brandstof die er te verkrijgen is. Bovendien kunt u met een CNG-installatie in een voertuig op Groengas rijden, wat nóg meer milieuvoordeel oplevert. GroenGas is voordelig aan de pomp én in verbruik.

Alle voordelen staan hieronder voor u op een rij:

  • voordeliger dan diesel
  • 10% minder CO2 uitstoot (koolstofdioxide) dan diesel
  • 90% minder NOx (stikstofoxide) dan diesel
  • geen uitstoot van roet en fijnstof
  • tanken gaat net zo snel als benzine of diesel
  • stiller dan diesel

Onze DFSK CityTransporter zijn leverbaar in GroenGas (CNG) variant (DualFuel). Wij verzorgen de opbouw zelf bij Allmotive BV in Goor.

opbouwen cng (3)